22.03.2015

                 
         
                  BBC, canalul public de televiziune din Marea Britanie, a prezentat imagini în premieră de la una din fermele în care sunt crescuţi o parte din cei 23 de milioane de pui necesari pentru consum în lanturile de restaurante fast-food KFC din Marea Britanie.

                   Aproape 34.000 de pui trăiesc înghesuiţi într-un spaţiu închis, unde lumina intră doar prin câteva ferestre. Puii trăiesc doar 35 de zile, înainte de a fi ucişi prin gazare. După ce sunt gazaţi, puii sunt tăiaţi în nouă bucăţi fiecare, puşi în tăvi imense şi trimişi într-un depozit de unde urmează să fie distribuiţi pe întreg teritoriul Marii Britanii, scrie Adevarul.


                           În Marea Britanie există 1.000 de ferme care asigură companiei fast-food, în fiecare an, 23 de milioane de pui, iar restaurantele vând 400 de bucăţi de pui pe minut. Deşi fermierul care apare în documentarul BBC crede că nu este nimic greşit în modul în care sunt trataţi şi crescuţi pui, doar cu „apă şi mâncare“, după cum ţine să asigure audienţa, directorul organizaţiei Animal Aid a declarat că „păsările sunt condamnate să supravieţuiască în barăci cu puţine ferestre, care duhnesc a amoniac“. 
Pe de altă parte, reprezentanţii KFC spun că toţi furnizorii de carne îndeplinesc cerinţele impuse de Uniunea Europeană, dar şi de Marea Britanie. Un purtător de cuvânt al postului BBC a declarat pentru Daily Mail că documentarul încearcă să prezinte o imagine imparţială asupra afacerii KFC, fiind pentru prima dată când compania americană a permis filmarea în locaţii care ţin de procesul de fabricare.
Documentarul are trei părţi şi va încerca să arate cum este condus acest gigant fast-food, de la şedinţele consiliului de administraţie, la o bucătărie a unui restaurant.
În cel de-al doilea episod este prezentată forţa de muncă care deserveşte KFC în UK, unde două treimi din cei 24.000 de angajaţi are sub 25 de ani.Sursa: activenews

Autor: Marian M.-> Click - Atelier Porti Metalice / Fier Forjat / Confectii MetaliceUn comentariu:

Daca ai ajuns sa citesti pana aici, poti sa lasi si un comentariu. :)

Vizitatori Online

Urmareste-ma pe

IP-ul tau este:

Clasificare Vizitatori

Flag Counter
Bine ai venit, drag cititor ! :D

Statisticile acestui Blog

  • Postari
  • Comentarii
  • Vizitatori

Urmareste-ma pe

- Pagina Facebook -

- Beauty Art -

Urmareste blogul

Postari Populare